De praktijk


Nieuwsbericht Coronavirus

Omdat het aantal coronabesmettingen weer flink toeneemt treffen wij nieuwe maatregelen om besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen. Dit doen wij om u en onszelf te beschermen en te voorkomen dat de reguliere zorg stil komt te liggen.

Dit betekent vanaf heden:
  • Het dragen van een niet-medisch mondkapje is verplicht voor alle bezoekers van Medisch Centrum de Plataan, ook als u geen luchtwegklachten heeft. De medewerkers van MC de Plataan dragen een mondkapje wanneer zij geen 1,5 meter afstand tot de patiënt kunnen houden.
  • De huisartsenpraktijk is alleen geopend voor patiënten die een afspraak hebben. Voor het maken van een afspraak, aanvragen van medicatie en andere vragen kunt u alleen telefonisch of via www.mijngezondheid.net contact opnemen met de praktijk. Dit kan niet aan de balie.
  • Kom alleen naar de praktijk. Indien noodzakelijk mag u één begeleider meenemen.
  • Kom niet te vroeg naar uw afspraak. U mag meteen in de wachtkamer plaatsnemen, melden aan de balie is niet nodig. 
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst.
  • Wij vinden het belangrijk dat alle noodzakelijke maar ook niet noodzakelijke zorg door blijft gaan en proberen daarom zoveel mogelijk klachten telefonisch, via beeldbellen of digitaal af te handelen. 
  • De assistentes zullen meer uitvragen aan de telefoon. De wachttijden kunnen hierdoor oplopen. Wij vragen uw begrip hiervoor. Wilt u niet wachten aan de telefoon? Stuur ons dan een bericht via MijnGezondheid.net of de MedGemak app. U krijgt zo snel mogelijk een reactie, vaak dezelfde dag nog.
Twijfelt u of u de huisarts moet bellen? 
Deze test van thuisarts.nl geeft u meteen informatie en advies.

Voor iedereen geldt: houd 1,5 meter afstand tot anderen en blijf thuis bij klachten.
Mensen met klachten (hoesten, niezen, keelpijn, loopneus, verhoging/koorts, benauwdheid of plotseling verlies van reuk en/of smaak) mogen niet naar buiten. Heeft u één van deze klachten? Maak dan een afspraak bij de GGD voor een test. Dit kan telefonisch via 0800-1202 of online via www.rijksoverheid.nl/coronatest. Mensen van 70 jaar of ouder en mensen met een kwetsbare gezondheid moeten extra voorzichtig zijn bij contact met anderen.

Kijk voor de actuele richtlijnen op de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel

De bloedafnamelocatie in Oirschot is geopend
Bloedafname is alleen mogelijk op afspraak. U kunt zelf een afspraak maken via http://diagnostiekvooru.nl/afspraak-maken-bloedafname of door te bellen naar 088 – 21 41 149.

Nieuws en mededelingen
Online inzage dossier
Online inzage dossier
Geplaatst: 3 juli 2020
Per 1 juli 2020 kunt u digitaal uw dossier inzien. Lees hieronder hoe dit in z'n werk gaat.

Lees meer
Rode kruis opent hulplijn voor ouderen en zieken
Rode kruis opent hulplijn voor ouderen en zieken
Geplaatst: 3 april 2020
Het rode kruis heeft een informatienummer geopend waar ouderen en zieken terecht kunnen met vragen rondom het coronavirus. Daarvoor kan gebeld worden naar: 070-4455888

Lees meer
Ouderenfonds start Helpdesk Welkom Online'
Ouderenfonds start Helpdesk Welkom Online'
Geplaatst: 3 april 2020
Vanwege het coronavirus start het Ouderenfonds samen met VodafoneZiggo en Samsung de gratis helpdesk Welkom Online.Bel ons met uw online vragen...

Lees meer