Welkom op Huisartsenpraktijk De Plataan


Op deze site vindt u alle informatie over de praktijk; wie zijn wij, wat doen wij, de openingstijden, informatie over de waarneming, etc. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om online recepten te bestellen, op een tijdstip dat het u uitkomt! U vindt deze mogelijkheid via online diensten hierboven.

Let op! De centrale huisartsenpost heeft een nieuw telefoonnummer. Heeft u buiten kantooruren dringend een huisarts nodig? Bel 088 876 5151.

Nieuwsbericht Coronavirus


PERSBERICHT VAN UW HUISARTS

Vanaf heden nemen de huisartspraktijken in Oirschot extra maatregelen in verband met het Corona virus. Deze extra maatregelen zijn nodig om het besmettingsrisico voor andere patiënten en zorgpersoneel tot een minimum te beperken, om telefonisch bereikbaar te blijven en om de toegenomen zorgvraag in zo goed mogelijke banen te leiden. De maatregelen bestaan er vooral uit onnodig patiëntencontact met zorgverleners te vermijden.

Dringend verzoek: eerst informatie over corona via thuisarts.nl of 0800-1351
Allereerst wordt mensen met koorts, luchtwegklachten en/ of vragen over het Coronavirus (Covid-19) dringend gevraagd zoveel mogelijk zelf informatie op te halen via thuisarts.nl en rivm.nl of te bellen met het landelijke nummer 0800-1351.

Niet zomaar naar de praktijk komen, ook niet voor recepten of verwijsbrieven
Mensen met dusdanige klachten van koorts en/ of de luchtwegen die een arts willen raadplegen verzoeken wij zeer dringend niet zonder afspraak naar de praktijk te komen maar om eerst telefonisch contact op te nemen. Dit geldt ook voor mensen met andere klachten dan die van de luchtwegen. Verwijsbrieven of andere briefjes liggen niet meer klaar op de praktijk om opgehaald te worden. Dit zal per mail of per post afgehandeld worden.

Speciaal koorts/luchtwegklachten spreekuur aan het eind van de dag
Mensen met koorts en/ of luchtwegklachten die beoordeeld moeten worden op het spreekuur krijgen in alle gevallen een afspraak aan het eind van de dag. Dit om geen besmettingsrisico te veroorzaken voor mensen in de wachtkamer met andere klachten dan koorts of luchtwegklachten. De artsen en praktijkassistentes zullen bij het onderzoek beschermende kleding dragen.

Praktijkassistentes en praktijkondersteuners geen fysiek contact met patiënten
De praktijkassistentes gaan werken achter gesloten glas aan de balie. Indien nodig zullen reguliere controles van chronische aandoeningen als verhoogde bloeddruk, diabetes of astma/ copd doorgeschoven worden naar een later tijdstip of telefonisch afgewerkt worden indien mogelijk. Dit geldt ook voor het spreekuur van de praktijkondersteuners. Met iedereen die al een afspraak heeft, zal telefonisch contact opgenomen worden. Mensen met een afspraak bij de POH GGZ of POH jeugd zullen vooraf benaderd worden of bij hen sprake is van verkoudheidsklachten. In dat geval zal het geplande consult telefonisch worden afgehandeld.

Online afspraken maken voor het spreekuur tijdelijk niet mogelijk
Bij huisartspraktijken die gebruik maken van Online afspraak maken is deze functionaliteit tijdelijk uitgeschakeld om te voorkomen dat zonder vooroverleg afspraken worden ingepland.

Wij realiseren ons dat dit verregaande maatregelen zijn die raken aan de laagdrempeligheid die wij altijd graag willen bieden. Daarbij is het niet ondenkbaar dat de maatregelen in de loop van de komende dagen of weken verder uitgebreid zullen gaan worden. Houd daarom de website van uw eigen huisarts in de gaten voor meer informatie. We hopen van harte dat we deze situatie met zijn allen zo snel mogelijk weer de baas zijn.

Bericht van GGD
Er worden buiten het ziekenhuis alleen nog personen met een verhoogde kans op ernstig beloop getest wanneer zij een ernstig ziektebeeld ontwikkelen, gepaard gaande met koorts EN respiratoire symptomen (hoesten en kortademigheid).

Meer informatie:
- www.rivm.nl
- www.thuisarts.nl

Contactgegevens praktijk


Adres
Sint Jorisstraat 49
5688 AS Oirschot
Toon op kaart
Contact
Telefoon: (0499) 571 679
Spoed: (0499) 571 679 (toets 1)
Recepten: (0499) 571 679 (toets 2)
Fax: (0499) 571 979
Email: Stuur een e-mail
Huisartsen
A.Y. Kuiper
BIG: 79050733301
D. van Schooneveld
BIG: 69043380101
A.M.W. Sonnenschein-Peeters
BIG: 9057696601

Nieuw: MijnGezondheid.net


De huisartspraktijk is onlangs overgestapt op MijnGezondheid.net. Daarmee bieden wij u een aantal handige én veilige online diensten:
  1. Online een afspraak inplannen bij uw huisartsenpraktijk 
  2. Online herhaalmedicatie aanvragen 
  3. Online een vraag stellen aan uw huisarts

Aan de slag met MijnGezondheid.net

Ik heb een account Ik heb nog geen account
Inloggen MijnGezondheid.net  

Stap 1. Vraag MijnGezondheid.net account aan
Aanmelden bij A.M.W. Sonnenschein-Peeters  
Aanmelden bij A.Y. Kuiper  

Stap 2. Nog geen DigiD? Vraag DigiD aan
DigiD aanvragen  

Stap 3. Onze bevestiging per e-mail ontvangen? Log met uw DigiD in op MijnGezondheid.net en ga aan de slag
Inloggen MijnGezondheid.net  


Over MijnGezondheid.net

  Voordelen MijnGezondheid.net
  Voordelen MedGemak app
Over DigiD

  Voordelen DigiD
  DigiD informatie Rijksoverheid
MedGemak app

  Meer informatie en download
Nieuws en mededelingen
Rode kruis opent hulplijn voor ouderen en zieken
Rode kruis opent hulplijn voor ouderen en zieken
Geplaatst: 3 april 2020
Het rode kruis heeft een informatienummer geopend waar ouderen en zieken terecht kunnen met vragen rondom het coronavirus. Daarvoor kan gebeld worden naar: 070-4455888

Lees meer
Ouderenfonds start Helpdesk Welkom Online'
Ouderenfonds start Helpdesk Welkom Online'
Geplaatst: 3 april 2020
Vanwege het coronavirus start het Ouderenfonds samen met VodafoneZiggo en Samsung de gratis helpdesk Welkom Online.Bel ons met uw online vragen...

Lees meer
DOH-appstore
DOH-appstore
Geplaatst: 20 april 2017
Er zijn diverse apps die een gezond(er) leven kunnen ondersteunen. Dat is een goede ontwikkeling. Maar hoe vinden patiƫnten, mantelzorgers en zorgverleners hun weg in het grote aanbod van zorg-apps?

Lees meer